Waarom mos bestrijden?

Een proper dak heeft alleen maar voordelen!

Ruitenwasserij Kristal - Dakontmossing voor
Voor
Ruitenwasserij Kristal - Dakontmossing na
Na

De specialist in de regio Oost-Vlaanderen

Mosontwikkeling of ander vuil op uw dak?

Waarschijnlijk kreeg u al eens te maken met mos op uw dak. Mos groei is immers een natuurlijk proces, zeker als je een plat dak hebt. Maar een groot oppervlak met mos kan de waterafvoer verstoren en vochtproblemen veroorzaken. Tijd voor actie.

Hoe gevaarlijk is mos?

Korstmossen en algen vormen hoogstens een esthetisch nadeel. Kleine plukjes mos zijn eveneens onschadelijk. Dakpannen rotten immers niet, want ze bestaan uit klei, beton of leisteen. Geen zorgen dus … of wel?

Als het mos zich over een groter oppervlak verspreidt, dan dreigt er wel degelijk gevaar voor jouw woning. In dat geval kan het de afvoer van regenwater belemmeren. Bij zware of langdurige regenval hoopt het regenwater zich op en drukt door de openingen in de bakstenen of dakpannen. Mogelijk gaat het ook doordringen tot in het houten dakgebinte, met alle gevolgen van dien: rotte plekken, broze structuren, schimmelvorming, … Gevolg? De stabiliteit van je huis én jouw gezondheid komt in gevaar.

Ons advies:

  • Laat je dak op tijd reinigen en breng een beschermlaag aan op je dak
Voor
Na
Voor & Na

Hoe gevaarlijk is mos?

Ander scenario: doordrenkte mosklompen die bij zware regenval loskomen en in de goot belanden. Daar blokkeren ze de afvoer, zodat water langs jouw gevel loopt en in de buitenmuur dringt. Vocht in het metselwerk verspreidt zich ook vaak naar de binnenmuren. 

Ons advies:

  • Laat je dakgoten minstens 1x per jaar reinigen
Ruitenwasserij Kristal - Dakontmossing

Mos bestrijden?

Klaar om de strijd aan te gaan met het mos en vuil op jouw dak? Prima idee, want zo blijft je dak in topconditie.

Bel of mail jouw expert in mosbestrijding. Wij maken gebruik van professioneel materiaal en garanderen een duurzame lange termijn oplossing.

Contacteer ons!

Ruitenwasserij Kristal - Dakontmossing na
small_c_popup

Ik wil graag teruggebeld worden

Bjorn een berichtje sturen